Tips: Jerawat BE GONE ! ♥HOT♥
Saturday, January 14, 2012 | 1:59 AM | 0 comments


HellosNada nak bagitau tips2 hilangkan/kurangkan jerawat aka pakwat (lebih dikenali dlm klgn kwn2 Nada). Ahaa, korang tau kan jerawat tu apa? Tau tak, tau tak, tau tak? Haa, pergi tengok cermin *muehehe

Firstly. EVERYTIME YOU DO THIS, WASH YOUR FACE FIRST!

1. Rendam muka dengan AIR KELAPA TUA 
  • say whatttt??!! eh tak lah rendam. Just cuci muka dengan air kelapa tua tu je. hewhew. Then let it dry naturally. Jangan sebab tak sabar tu pegi amik dryer keringkan muka lak. Dah? Lepas tu cuci dengan air Syabas! heh, tak lah. Air paip tu haa. Jangan gelabah lak kata takde air Syabas. Aish korang ni.
2. Tenyeh daun teh hijau sampai hancur!
  • Haish! Baca habis dulu. Jangan gelojoh! hehe. First2 rebus a few daun teh hijau. Sikit je, jangan membazir! haa, time dah suam. Lekat daun teh tu kat jerawat korang. Biar sampai kering. Jangan baru letak 1 minit terus tanggal. No effect lah bro. 
3. Curi daun pucuk jambu batu
  • Eh! Jangan curi lah! Pinjam or mintak kat siapa siapa yang ada. Minta izin! Berdosa kalau tak. Bagi sape yg ada kat rumah tu boleh je amik. Ok, korang hancurkan daun pucuk jambu batu. Hancur punya hancur! amboi! ganaih nye korang. Korang campurkan daun tak serupa daun tu dengan bedak sejuk. Minta izin mak dulu. Kang dia nak pakai malam2, takde lak. Lepas dah mix tu, tempek kat muka tulus lagi mulus korang sebelum tidur. Amalkan ni setiap hari.

ahaaa.. dah tau cara-cara nak buat tu. Amalkan lah. Nak kulit licin kan? Janganlah malas.
Korbankan lah sikap malas korang tu. If you want something, you willing to give anything.
Tak perlu bazirkan masa n duit untuk cari n beli product mahal lagi exclusive! 
Dengan cara ni kulit korang licin naturally. Natural beauty is priceless ~

Thank you,



Older Post | Newer Post